1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ucuz Otel Vaadiyle 272 Kişiyi Dolandırdılar

Ucuz Otel Vaadiyle 272 Kişiyi Dolandırdılar

Ucuz Otel Vaadiyle 272 Kişiyi Dolandırdılar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya üzerinden “sıfır faizli kredi,” “ucuz ürün satışı,” ve “ucuz otel/villa rezervasyonu” gibi reklamlar vererek 272 kişiyi toplamda 17 milyon 500 bin TL dolandıran çete, polis operasyonuyla yakalandı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bilişim sistemleri kullanılarak yapılan nitelikli dolandırıcılıkla ilgili 5 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda harekete geçti. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Muğla, Nevşehir ve Samsun’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Yapılan baskınlarda 3’ü kadın olmak üzere 20 şüpheli gözaltına alındı. Çete üyelerinin, sosyal medya platformlarında düşük faizli kredi, ucuz ürün satışı ve uygun fiyatlı otel/villa rezervasyonu adı altında reklam vererek, Türkiye genelinde çok sayıda vatandaşı dolandırdığı ortaya çıktı. Dolandırıcılık yoluyla elde ettikleri paraları kripto para sistemlerine aktararak aklamaya çalıştıkları da tespit edildi.

Polis baskınlarında birçok dijital materyal, başkalarına ait banka ve kredi kartları, kimlik bilgileri, özçekim fotoğrafları, kripto hesaplarına ve mobil bankacılık uygulamalarına ait giriş şifreleri ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. 20 kişiden 4’ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 16 kişiden 8’i tutuklandı, 8’i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_a_k_n
Şaşkın
0
d_nd_r_
Düşündürü
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
Ucuz Otel Vaadiyle 272 Kişiyi Dolandırdılar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Hotel Life TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin